Longboard

Longboard Tehlikeli mi?

longboard

Longboard Tehlikeli mi ?

Longboard extreme spordur ve her extreme spor da olduğu gibi Longboard’ta tehlikeleri olan bir spordur. Eğer gerekli önlemler yeteri kadar alınmazsa sonuçları kötü olabilir. Özellikle Downhill ve Freestyle ile uğraşanların bunlara dikkat etmesi gerekir.

İlk olarak esnek biriyseniz bu sizin için her zaman avantaj olacaktır. Özellikle Freestyle kullanıcısıysanız hareket yaparken bilek dönmeleri veya dengenizi kaybederek düşme sırasında ters bir düşme anında olası sakatlıklardan kurtarabilir. Bir yerden atlarken ayağınız eğer board’un dışına çıktıysa ve bileğinizin üstüne düştüyseniz geçmiş olsun çok arkadaşımın bileği bu şekilde burkuldu eğer şanslıysanız tekrar başınıza geldiğinde o kadar şanslı olamayabilirsiniz. Başka bir önemli durumda pratik. Ne kadar pratik o kadar az kaza demektir. Longboard’u güzel kontrol etmek önemli eğer ilk başladığınızda yardım alacağınız biri yoksa öğrenme süreciniz biraz uzun olacaktır. Yeni öğrendiğiniz hareketleri sakın heveslenip yüksek yerlerden denemeye çalışmayın tamamen kavradıktan sonra deneyin aksi taktirde başınıza kötü kazalar gelebilir. Eğer iyi kayan biri olursa hem daha güzel ve çabuk öğrenirsiniz, size hatalarınızı söyler hem de sizi kötü durumlardan koruyabilir.

Türk Longboard un sezon içinde haftalık buluşmalarına eğer katılabilirseniz size her konuda yardımcı olabiliriz. Sakın koruma ekipmanlarınızı takmayı ihmal etmeyin. Downhill sürücüsüyseniz sakın videolara aldanıp çıplak (ekipmansız) çıkmayın bana göre en tehlikeli Longboard türü downhill (downhill rider olarak söylüyorum) çok fazla kaza gördüm ve kendimde yaşadım.Yüksek hızlardayken ne olacağını bilemezsiniz ve en ufak bir denge kaybında etinizin asfaltta yandığını hissedebilirsiniz. Tecrübede çok önemli tabi ki nasıl düşeceğinizi bilmeniz size çok büyük şeyler kazandıracaktır.

Hiçbir şey sizin canınızdan önemli değil. Önlemi aldıkça bu sporu güvenli şekilde yapabilirsiniz. Unutmayın Amerikalı doktorlar Basketboldan bile daha güvenli bir spor olduğunu söyler Kaykay, Longboard gibi tahta sporlarının.

Turk Longboard Topluluğuna buraya tıklayarak ücretsiz katılabilirsiniz.

Tahtanızı satın almadan önce Turk Longboard Topluluğuna üye olmanızı tavsiye ederiz.

Yazar: Behlül Doğruer @behlll