Longboard

Longboard’un En İyisi Loaded Boards!

longboard

Karada sörf yapmanın yollarını araştıran ve Snowboard’u taklit edebilecek fikirler üreten Loaded’ın sahipleri, 90’lı yılların başkında bir tutku olarak tahta üretmeye başladılar. Bir şirket kurma kararını Eylül 2000’de aldıktan sonra Longboard sektörünün önde gelen markalarından birinin sahibi olma yolunda yürümeye başladılar.

Türkiye’de Longboard’la alakalı çok fazla topluluk yok ve şuan Loaded boardlarını deneyebileceğiniz veya bir çok marka modelin sahiplerine ulaşabileceğiniz en iyi platform Turk Longboard Topluluğu‘dur. Outdoor Türkiye’nin etkinliklerinde bizimle tanışabilirsiniz! Şimdi gelelim benim Loaded Markasıyla tanışma macerama!

Benim Loaded markasıyla tanışmam 2012’li yıllardı. 2011 yılında bu spora merak salmıştım ve araştırdığınızda genelde hep en iyisi nedir dersiniz, onu araştırmaya başlarsanız. Bu benim için çok zor olmadı forum sitelere girdiğimde her yerde Loaded markasından söz ediliyordu. 2012 yılında 2. El bir Loaded Bhangra Dans tahtası bulmuştum, biraz pahalıydı ama sabrettim şansıma o board 3 ay satılmamıştı resmen beni beklemişti board hemen iletişime geçtim koşarak gittim board’u aldım 2017 yılına kadar sadece o boardu kullandım. İlk aldığım board evde hep yedek bekledi çünkü bende artık bir Loaded marka Longboard vardı.

Günlerden 20 Haziran 2017 akşamı, o akşam sahilde Longboard kayarken o çok sevdiğim board’un önünü çatlamıştım çok üzüldüm bunu sohbet grubumuza atmıştım şansıma o akşam ilk sponsorluk teklifimi almıştım ve gecesinde Sector 9 Türkiye takımına girmiş oldum. Sonrası zaten rüya gibi oldu. En güzeli 2019 yılında Loaded markasının Türkiye pazarına tekrar girişi oldu. Öncesinde pahalı oldukları için Türkiye pazarında pek tutunamamışlardı. Buz24 mağazası Loaded’ları getireceklerini duyurduktan benimle iletişime geçti. Tekliflerini değerlendirmeye bile almadan hemen kabul ettim. Sector 9 Türkiye takımında çok fazla video çekmiştim aslında zaten onlar için yapmam gerekenin fazlasını yaptığını bildiğim için ayrılık aslında zor olmadı. Yıllarca bir markaya veya takıma bağlı kalmak tabi ki çok güzel bir duygu ama benim hayalimde her zaman Loaded vardı…

Sponsorluğumu aldıktan sonra arkadaşlarımda benim kadar heyecanlanmıştı. Hemen büyük bir çekim ekibi oluşturuldu ve hoşgeldin videom çekilmiş oldu. Video’mu merak ediyorsan TIKLA

Loaded markasının pahalı olmasının tek sebebi var KALİTE. Bu kalitede başka markalar çok fazla yok olanlarda Loaded kadar popüler değil genelde el yapımı oluyolar.

Peki Bhangra gibi modellerle sektöre damgasını vuran Loaded markasının modellerini merak ettiniz mi ? İşte size 2020’nin modellerini tanıtıyorum!

TARAB – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Tarab, Dans ve Freestyle tarzındaki sporcular için oluşturulmuş Nose ve Tail kısmı eşit bir modeldir.

BHANGRA – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Bhangra, Dans ve Freestyle tarzındaki sporcular için oluşturulmuş Tail kısmında kick mesafesinin daha fazla olduğu bir modeldir.

DERVISH SAMA – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Dervish Sama, Drop Trough’dur ve tam bir carving makinesidir. Crusing ve Slalom gibi tarzı sevenler için yapılmıştır.

ICARUS – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Icarus, snowboard tarzı carving, pump, freeride, serbest stil ve şehir içinde alternatif taşımacılık için oluşturulan bir performans Longboard’udur.

BASALT TESSERACT – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Basalt Tesseract, downhill veya freeride tarzıyla uğraşan sporcuların sevdiği bir modeldir.

TAN TIEN – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Tan Tien, Carving ve Pump yapmak isteyen sporculara tavsiyemdir. Icarus veya Dervish Sama’ya göre daha klasiktir. Yıllardır Tan Tien kullanan arkadaşlarım var hiç değiştirmediler bu modeli kullanan sadece bu modele bağlı kalıyor anladığım kadarıyla

Overland – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Overland, Sokakta hem freestyle hem de crusing yapabilmek için tercih ettikleri bir Longboard biraz kaykay’a benzettikleri doğru çünkü kaykay hareketlerini rahatlıkla bu board’ta yapabilirsiniz.

Poke – Detaylı Ürün İnceleme Videosu için Tıklayın
Loaded Poke, Vespa tarzı motosikletlerinizin bagajına sığabilecek kadar minik bir sörf simulasyon boardu diyebilirim. Minik olmasının yanında harika bir crusing boardu, benim incelediğim model sörf simülasyonu olanıydı normal 50 derece truck takılıpta satılanlar ispanya’dan Loaded Poke alan bir arkadaşımda görmüştüm.

Bu modellerin dışında Coyote, Omakase, Chubby Unicorn, Cantellated, Fattail, Motherboard, Vanguard ve Truncated Tesseract modelleri de var. Bu inanılmaz koleksiyonu merak ediyorsanız bütün boardları detaylı incelemek için Loaded Boards sitesini ziyaret edebilirsiniz. Türkiye’den satın almak veya test etmek istiyorsanız Buz24 mağazaları sizleri bekliyor!

Turk Longboard Topluluğuna buraya tıklayarak ücretsiz katılabilirsiniz.

Tahtanızı satın almadan önce Turk Longboard Topluluğuna üye olmanızı tavsiye ederiz.

Yazar: Enfal Altar Ç. @enfalaltarc